| Csirkés töltött padlizsán receptEgytálételek Hozzávalók: 2 közepes nagyságú csirkemell 6 kisebb padlizsán (kb. 80 dkg 1 közepes nagyságú vöröshagyma 2 paradicsom 1 paprika 1 kis sárgarépa 1 kis zeller 10 dkg gomba 4 evőkanál olaj 20 dkg reszelt sajt 1 tojás só, őrölt pirospaprika, bors, szerecsendió Elkészítés: A csontról lefejtett húst és bőrt apróra vágjuk, s a szintén apróra vágott zöldségekkel az olajban megpároljuk. A padlizsán szárát levágjuk, hosszában kettészeljük. A belsejét evőkanállal kiszedjük, kockákra vágjuk, a párolt húshoz és a zöldségekhez keverjük. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1 kávéskanál pirospaprikával, 1 késhegynyi borssal és szerecsendióval. 2 dl vízzel még 10 percig pároljuk. Szűrőkanállal kiszedjük a húskeveréket, összekeverjük a tojással, s megtöltjük vele a padlizsánokat. Tálalásra is alkalma, kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a szaftot, rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben átforrósítjuk annyira, hogy a sajt megolvadjon. Tanácsok: Körítésnek adhatunk hozzá vajban párolt rizst, vagy kedvünk szerint elkészített kuszkuszt. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |