Tutireceptek.hu fejléc

Paplanos csirkemell recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
8 szelet csirkemell
8 szelet prágai sonka
50 dkg gomba
2 közepes fej lilahagyma
8 gerezd fokhagyma
2 csomag leveles tészta
2 tojás
2 csokor apróra vágott petrezselyem
só, frissen őrölt fekete bors
liszt a szóráshoz
4 evőkanál olaj
4 evőkanál vaj

Elkészítés:
A papírtörlővel leszárított csirkemellet serpenyőben kevés olaj-vaj keverékén megsütöm mindkét oldalán. Tányérra szedem, fóliával letakarom.
A maradék zsiradékra rádobom a felkockázott hagymát, az apróra vágott gombát, a zúzott fokhagymát, és addig párolom, amíg elfő a leve. Ekkor hozzákeverem a fűszereket.
A csirkemellekre halmozom a gombás ragut, feltekerem, majd köré tekerek egy-egy szelet sonkát.
A leveles tésztát nyolc akkora részre vágom, hogy körbeérje a göngyölegeket. Villával megszurkálom, hogy a gőz távozni tudjon. Betekerem a melleket a tésztába, minden oldalról lezárom. A tetejüket megkenem a felvert tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és előmelegített, 220 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütöm.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolgár lecsós csirkemell » Citromszószos csirkemell » Tahiti csirkemell » Kapros-túrós csirkemell
» Barackos csirkemell » Kajszibarackos csirkemell » Parmezános csirkemell » Bakonyi csirkemell 2.
» Csirkemell vagdalt » Mustáros rakott csirkemell » Áfonyalekváros csirkemell » Tokaji csirkemell
» Kelkáposztás csirkemell » Alufóliás csirkemell » Hawaii csirkemell » Mandulás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.