| Paplanos csirkemell receptLevesek Hozzávalók: 8 szelet csirkemell 8 szelet prágai sonka 50 dkg gomba 2 közepes fej lilahagyma 8 gerezd fokhagyma 2 csomag leveles tészta 2 tojás 2 csokor apróra vágott petrezselyem só, frissen őrölt fekete bors liszt a szóráshoz 4 evőkanál olaj 4 evőkanál vaj Elkészítés: A papírtörlővel leszárított csirkemellet serpenyőben kevés olaj-vaj keverékén megsütöm mindkét oldalán. Tányérra szedem, fóliával letakarom. A maradék zsiradékra rádobom a felkockázott hagymát, az apróra vágott gombát, a zúzott fokhagymát, és addig párolom, amíg elfő a leve. Ekkor hozzákeverem a fűszereket. A csirkemellekre halmozom a gombás ragut, feltekerem, majd köré tekerek egy-egy szelet sonkát. A leveles tésztát nyolc akkora részre vágom, hogy körbeérje a göngyölegeket. Villával megszurkálom, hogy a gőz távozni tudjon. Betekerem a melleket a tésztába, minden oldalról lezárom. A tetejüket megkenem a felvert tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és előmelegített, 220 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütöm. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |