| Árpagyöngy leves receptLevesek Hozzávalók: 1 kg. leveshús ( marka vagy szárnyas), 1 nagyobb fej vöröshagyma, 20 dkg. vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem) 25 dkg. fehér bab, 10 dkg. sampion gomba, 5 dkg. tisztított árpagyöngy, só, késhegynyi őrölt fekete bors, 2 liter víz, 1-2 szál lestyánlevél ( petrezselyemzöld) l evőkanálnyi tejföl Elkészítés: A babot előző este beáztatjuk. A leveshúst 2 liter hideg vízben az áztatott babbal együtt feltesszük főni. Közben a megtisztított, felkockázott zöldséget és az apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús puha hozzátesszük a szeletelt gombát és a tisztított árpagyöngyöt is, majd lassú tűzön főzzük 15-20 percig.Ha kész utána sózzuk. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott zölddel, színesítjük tejföllel. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |