| Alu patra (Burgonyás tekercs) receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: Tészta: 20 dkg fehér liszt 1/2 kk. kurkuma 1 kk. só 1/4 kk. chili 1 dl víz Töltelék: 4 db burgonya 2 ek. kókuszreszelék 2 kk. szezámmag 2 kk. friss reszelt gyömbér 1 ek. finomra vágott friss petrezselyemzöld 1/2 kk. só 2 db zöldpaprika finomra vágva 2 ek. citromlé 2 kk. cukor 1/4 kk. fahéj 2-3 kk. olaj a sütéshez (sütés serpenyőben) Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, lehúzzuk a héját, és összetörjük. Belekeverjük az összes hozzávalót. Tekerjünk bele egy kis burgonyakeményítőt, hogy a burgonya a sütés közben ne folyjék ki a tésztából. Félretesszük, míg a tésztát elkészítjük. A lisztbe belekeverjük az összes hozzávalót, majd lassan hozzáadjuk a vizet is. Kemény, rugalmas lesz. 3 mm vastag téglalapot nyújtunk belőle. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tetején, és szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel 1 cm-es szeletekre vágjuk. A két tenyerünk között kicsit kilapítjuk, majd 3-5 perc alatt mindkét felét aranybarnára sütjük. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Fiatal nő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |