| Piskóta tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 db tojás, 5 evőkanál forró víz, 15 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 1 tasak vanillincukor, 5 dkg étkezési keményítő, 1 csapott teáskanál sütőpor. Elkészítés: A tojást a vízzel habosra verjük. A cukrot elvegyítjük a vanillincukorral, és a tojásba keverjük. A lisztben elkeverjük a keményítőt és a sütőport, majd felét a tojáskrémbe szitáljuk. A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Hasonlóan járunk el a másik felével is. A tésztát egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe (30 x 40 cm) öntjük. Sütés után a piskótalapot késsel elválasztjuk a tepsi szélétől, a sütőpapír segítségével megemeljük, és egy cukorral megszórt konyharuhára kiborítjuk. A sütőpapírt ecset segítségével hideg vízzel megkenjük, és óvatosan, de gyorsan lehúzzuk. A piskótalapot megkenjük lekvárral. A tekercset azonnal tekerjük fel a konyharuha segítségével és szórjuk meg porcukorral. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |