| Zöld fűszeres hústekercs receptHúsételek Hozzávalók: 25 dkg darált sertés- vagy pulykahús (+a fasírthoz való alapanyagok, tojás, zsemle...), 10-15 dkg sajt, 2 főtt tojás, petrezselyem, majoranna, kapor, snidling. Elkészítés: A hústekercshez 25 dkg darált sertés- vagy pulykahúsból a szokásos módon fasírt alapot gyúrunk, majd olajozott alufóliára kiterítjük. Tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyem, majorrana, kapor és medvehagyma (ha nincs, snidlinggel szintén finom) keverékével, mindegyikből 1-1 teáskanálnyi mennyiséget számítva. A zöld fűszerekre sajtot reszelünk, majd felkockázott, keményre főtt tojásdarabokat azórunk. A fólia segítségével felgöngyöljük. A fóliát légmentesen lezárjuk, és a becsomagolt húst pecsenyetálba helyezve előmelegített sütőben 200 fokon 40-50 perc alatt megsütjük. 10 percet állni hagyjuk, ezután kicsomagoljuk, és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Hosszúkás tálra rendezzük. Tanácsok: Főzelékek, szószok mellé, vagy hideg vacsoraként félbarna kenyérrel és zöldhagymával, hónapos retekkel adhatjuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |