| Rizsfelfújt eperöntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dl rizs 8 dl tej 10 dkg mazsola fél dl rum 3 tojás 20 dkg cukor 1 vaníliás cukor 5 dkg vaj - az eperöntethez: 40 dkg eper, 1 kiskanál citromlé, 3 evőkanál méz . Elkészítés: A mazsolát áztasd be a rumba. A rizst öblítsd le folyó vízzel és a tejben főzd puhára. Könnyen leéghet, ezért állandóan kevergesd. A tojássárgákat verd habosra cukorral, ízesítsd vaníliás cukorral, majd add hozzá a lecsöpögtetett mazsolát és a tejberizst. Végül a tojások fehérjéből vert habot is forgasd bele. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és simítsd bele a rizses masszát. Told előmelegített sütőbe és 180 fokon kb. fél óra alatt süsd aranyszínűre. Eközben készítsd el az eperöntetet: A megtisztított epret egy kis citromlével és a mézzel turmixold simára. A megsült rizsfelfújtat a formából kiborítva, porcukorral megszórva tálald. Külön tálban kínálj mellé eperöntetet. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |