| Csülökhús egyszerűen receptHúsételek Hozzávalók: 1 füstölt hátsó csülök 3 - 4 evőkanál olaj ( vagy sértés zsír ) 1 nagy fej vöröshagyma, 2 - 3 db. babérlevél, 10-12 szem egész fekete bors, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, só. 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 dl. tejfel, Elkészítés: A füstölt csülökre annyi vizet öntünk, hogy ellepje. A vízbe tesszük a babérlevelet és a szemes borsot. Majdnem készre főzzük. Ekkor a csülköt kicsontozzuk és a húst nagyobb szeletekre vágjuk.A csülök főzőlevét leszűrjük. Felforrósított zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát ( lehet lereszelve is) megpirítjuk, a végén hozzáadjuk a finoman szeletelt fokhagymát és tűzről levéve hozzáadjuk az édes-nemes fűszerpaprikát is. Ekkor belerakjuk a csülökszeleteket, átforrósítjuk, majd kevés főzőlével felengedjük. Sózzuk, borsozzuk és a vizetmindig csülöklével pótolva készre főzzük. A végén utánna ízesítjük, majd tejföllel meglocsolva tálaljuk. Köretnek juhtúrós sztrapacska, főtt burgonya vagy burgonyakrokett illik hozzá. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |