| Csülök sörös bundában receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 1 nagy kicsontozott sertéscsülök, 1 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 2 dl világos sör, 4 evőkanál finomliszt, bő étolaj a sütéshez. Elkészítés: A csülköt gondosan megtisztítjuk, megmossuk. Párolóbetétre a kuktába tesszük, és másfél deci sós vízben, kb. 40 perc alatt puhára főzzük. Levét lecsurgatjuk, langyosra kihűtjük. A fokhagymát meghámozzuk, összenyomjuk. A csülköt két centis csíkokra vagdaljuk. A tojást a sörrel habosra verjük, hozzákeverjük a lisztet, kevés sót és a fokhagymát. Sűrű palacsintatészta-masszát kell kapnunk. Ha nem elég sűrű, kevés liszttel sűríthetjük. A masszában megforgatjuk a csülökhúscsíkokat, majd bő, forró olajban pirosra sütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük róla, és melegen tartjuk. Tartármártást, vegyes, párolt zöldséget vagy krumplipürét kínálunk hozzá. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |