Tutireceptek.hu fejléc

Csülök pékné módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 személyre):
4 db 30-40 dkg-os csülök
1 kg burgonya
15-20 dkg apró hagyma
1/2 dl olaj
petrezselyem


Elkészítés:
A csülköket jól mosd meg, ha lenne rajtuk szőr, azt kapard vagy perzseld le. A bőrüket - bő ujjnyi távolságokra - hálósan vagdald be. A csülköket sózd be, hagyd állni egy órát, majd töröld szárazra. Az olajat hevítsd fel, forgasd meg benne a húsdarabokat, majd kevés vizet aláöntve párold. Amikor már majdnem puha, a zsírjával együtt tedd egy tűzálló tálba. Tedd mellé a meghámozott és cikkekre vágott krumplit, sózd és előmelegített sütőben, időnként átforgatva, mérsékelt tűznél süsd. Amikor a krumpli félig kész, add hozzá a meghámozott apró hagymákat is, és addig süsd, amíg a burgonya és a csülök meg nem pirul. (Ha nincs eléggé apró hagymád, akkor a nagyobbakat negyedelve vagy nyolcba vágva, esetleg vastagabban felkarikázva tedd a tepsibe.) Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.


A receptet beküldte: kikki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött hal Karcsi módra » Pizzatekercs Nelli módra » Sörben sült csülök » Pirogi/nagymamám módra/
» Burgonyapüré MACI módra » Túrós pogácsa Hugi módra » Rizs ínyenc mester módra » Tojáspörkölt Vronie-módra
» Csülökbomba » Töltött pulyka Éva módra » Gofri kisbibe módra » Kacsa Cabernet módra
» Pizzatészta Diana módra » Sült csülök Pataki tálban » Vendégváró manduli módra » Alföldi káposztás csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.