Tutireceptek.hu fejléc

Almas-morzsas suti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Kb 10 adag (2 english cake forma)
Alap:
200 gr vaj
3 negyed pohar cukor
3 tojas
1 tejfol, de a joghurt is nagyon megfelelo
2 pohar liszt+2 kk sutopor
1 kk van. aroma

morzsahoz:
3 negyed cukor
150 hideg vaj
2 pohar liszt
2 nagy zoldalma apro kockakra vagva

Elkészítés:
Eloszor az almat egy keves vajon megparoljuk, a levet elparologtatjuk, felretesszuk hulni. A vajat a liszttel osszemorzsaljuk, hozzakeverjuk a mar elegge lehult almat.
Az alaphoz: a vajat a cukorral kremszerure keverjuk, a tojasokat egyenkent hozzaadjuk, majd a van. aromat es a joghurtot is belekeverjuk, ezutan beleforgatjuk a lisztet.
A sutoformakat 3 negyedig megtoltjuk az alapmasszaval, ra az almas morzsat es 180 fokon 40 percig sutjuk.

Tanácsok:
en tettem hozza egy ek mezet, a cukor mennyiseget lecsokkentettem osszesen egy poharra (fel p az alaphoz, fel p a morzsakhoz)
az almahoz tettem fel kk fahejat es fel kk szerecsendiot.
Isteni finom!!!!


A receptet beküldte: kumameya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-morzsás muffin » Püspökkenyér másképp » Narancskrém babapiskótával » Mogyorós -csokis perec
» Gyors kókuszos » Almás fonatok » Margit torta » Almás-fahéjas kuglóf
» Túrógombóc egyszerűen » Túrókrémes sütemény » Huszárcsók/lekváros pötty » Epres-kivis torta
» Rizskoch 2. » Sárgarigó kocka » Kakaós süti (mikróban) » Epres-barackos-túrós-habos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.