| Almás-morzsás muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 2 kisebb alma vagy 1 nagyobb(kb 20 dkg) 12 dkg teljes kiőrlésű liszt 14 dkg finomliszt 2 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál szódabikarbóna másfél teáskanál fahéj 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg késhegynyi reszelt szerecsendió 10 dkg durvára vágott dió fél marék mazsola 1 tojás 14 dkg cukor 0,8 dl olaj vagy 12 dkg puha vaj 1 csomag vaniliás cukor 3 dl író vagy joghurt A morzsához: 5 dkg liszt 1 teáskanál fahéj 6 dkg durvára vágott dió 5 dkg cukor 5 dkg puha vaj Elkészítés: Elkészítési idő: kb 20 perc Sütési idő: 20-25 perc 1.) A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. 2.) A meghámozott almát feldaraboljuk. 3.) Összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, vágott dióval, az almadarabokkal és a mazsolával. 4.) Felverjük a tojás, hozzáadjuk a cukrot, olajat, vanínilás cukrot és az írót, jól elkeverjük. 5.) Ezt követően adagoljuk a lisztes keveréket a tojásos masszához, és addig keverjük laza mozdulatokkal, míg egynemű tésztát nem kapunk. 6.) A morzsához összegyúrjuk a lisztet, fahéjat, diót, cukrot és a vajat. Morzsalékos állagú tésztát kapunk. 7.) A tésztát a sütőpapírokba töltjük és megszórjuk a morzsával. 20-25 percig sütjük (180 C-on, légkeveréses rendszerben 160 C-on) 8.) A kész muffinokat 5 percig pihentetjük a formában, majd kivesszük és melegen tálaljuk. Tanácsok: Kb. 12 db van ebből az adagból. A kalória, CH, zsir egy db-ra vonatkozik. Hát nem az a diétás, kalóriaszegény étel az biztos, de nagyon finom, és isteni illata van, mikor sül :) Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 320 kcal Szénhidráttartalom: 3,8 gramm Zsírtartalom: 1,6 gramm A receptet beküldte: laconicgirl Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |