Tutireceptek.hu fejléc

Karamell-krémes kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 tojásból vastag piskótalapot sütök (24 × 35 cm), amit kihűlés után kettévágok.

Krém:

10 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej
20-25 dkg vaj vagy margarin, esetleg 3 dl habtejszín

Hab:

2 dl habtejszín

Elkészítés:
Egy vastag aljú edényben 10 evőkanál porcukrot olvasztok (szárazon, nem kell hozzá semmi). Lassú tűzön kell végezni, nehogy megégjen. 2 csomag vaníliás pudingot kicsi tejjel csomómentesre keverek, majd félreteszem. Közben felmelegítek 1 liter tejet. Amikor már szép borostyánszínű a karamell, akkor ráöntöm a tejet (vigyázva, mert felcsap a gőz!), és addig kevergetem, míg a karamell teljesen feloldódik. Ekkor felforralom, mehet hozzá a tejben oldott pudingpor is, végül besűrítem. Már ekkor nagyon kellemes karamellíze van a krémnek. Hagyom kihűlni. Ízlés szerint habosra kevert vajjal vagy margarinnal is elkeverhetjük, de én felvert tejszínhabhoz kevertem hozzá a kihűlt krémet. Így egy lágy, és nem túl nehéz krémet kaptam, enyhe karamellás ízzel.
Az egyik tésztalapra rásimítom a krémet, befedem a másik lappal, majd ízlés szerint tejszínhabbal és karamellel lehet díszíteni.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokiskocka » Kockás káposzta » Gesztenye kocka hűtve » Nagymamám kókuszkockája
» Négerkocka 2 » Marcipán kocka » Bécsi kocka Edit módra » Különleges szilváskockák
» Gesztenye kocka (Update) » Túrós kocka » Meggyes kockák » Grízes kakaós kocka
» Gesztenye kocka » Barackos túrókocka » Rumos-diós kockák » Diós kockák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.