| Vasvári krémes tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 12 dkg porcukor 12 dkg liszt 1-3 dkg vaj 2 dkg liszt a kiknéshez A krémhez: 2 dl tej 10 dkg porcukor 10 dkg kakaó 20 dkg vaj 10 dkg kristálycukor 10 dkg mogyoró 1 dkg zsír 35 dkg meggybefőtt 5 cl rum 10 dkg mazsola Elkészítés: 1.A hozzávalókból piskótalapot sütök. Lisztezett deszkára borítom,és nedves konyharuhában feltekerve hagyom kihűlni. 2.A krémhez a tejet a cukorral,és a kakaóval folytonos keverés közben forrásig hevítem.Ezután kihűtöm,majd hozzáadom a vajat,és az egészet habosra keverem. 3.A kristálycukorból karamellt készítek,s az apróra vagdalt mogyoróval szép pirosra pirítom.Közben egy tányért bezsírozok és beleöntöm a mogyorós karamellcukrot,ha kihűlt késsel összevagdalom. 4.A kakaókrém egyharmadát félreteszem,kétharmadában elkeverem az összevagdalt mogyorókaramellt, a kimagozott meggyel és a rumba áztatott mazsolával. 5.Ezt a krémet egyenletesen elsimítom a piskótatésztán,majd szorosan feltekerem.A félretett krémmel a tekercset kívül is megkenem,egy villával megcsíkozom,és kifagyasztás után meleg vízbe mártott késsel felszeletelem. Tanácsok: Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |