| Cannoli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 70g vaj, 250g porcukor, 4 tojásfehérje, 60g liszt, 190g durvára őrölt dió, 1 kk. vanília kivonat. A töltelékhez: 300g Mascarpone, 3 ek. Brandy, 20g díszítőcukor. Elkészítés: A vajat megolvasztjuk. A cukorot a tojásfehérjével összekeverjük (nem kell habbá verni), majd a lisztet is hozzáadjuk. 5 percig keverjük. Aztán az olvasztott vajat óvatosan hozzákeverjük. Utána a diót és a vaníliát is. A keveréket legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A Mascarpone-t és a cukrot összekeverjük, végén a brandy is belemegy. Szintén hűtőbe tesszük. A sütő előmelegítjük 180 fokra. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük. A diós keverékből tegyünk egy nagykanállal a sütőpapírra, és kenjük el jó vékonyra. kb. 7-8 cm átmérőjü köröket készítsünk így. 8-10 percig süssük, aztán még melegen, azonnal tekerjük fel egy fakanál nyelére. Süssük meg az összes anyagot. Ha kihűltek a cannolik, mascarpone krémmel töltsük meg őket (habzsák). A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |