| Almás-mákos torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg mák, 15 dkg cukor, 1 csipet só, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandula, 3 db tojás, ½ dl tej, 5 alma, 25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, 7,5 dkg cukor. Elkészítés: A tészta hozzávalóit hideg kézzel gyorsan összedolgozzuk, zacskóba csomagoljuk és kb. 1 órára hűtőbe tesszük. A mákot fél liter vízben felforraljuk. Leszűrjük, hideg vízzel felöntjük és lefedve 10 percig pihentetjük. Leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, ledaráljuk és a cukorral, citromhéjjal, mandulával, tojásokkal és a tejjel jól összedolgozzuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk. Egy kivajazott kerek tortaformát kibélelünk a tésztával úgy, hogy a szélére is felhúzzuk azt. A mákmassza felét rátesszük. Egyenletesen elterítjük rajta az almadarabokat, majd a maradék masszával befedjük, tetejét elsimítjuk. 175 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |