Tutireceptek.hu fejléc

Almás-mákos torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg mák,
15 dkg cukor,
1 csipet só,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg mandula,
3 db tojás,
½ dl tej,
5 alma,
25 dkg liszt,
12,5 dkg vaj,
7,5 dkg cukor.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit hideg kézzel gyorsan összedolgozzuk, zacskóba csomagoljuk és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
A mákot fél liter vízben felforraljuk.
Leszűrjük, hideg vízzel felöntjük és lefedve 10 percig pihentetjük.
Leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, ledaráljuk és a cukorral, citromhéjjal, mandulával, tojásokkal és a tejjel jól összedolgozzuk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk.
Egy kivajazott kerek tortaformát kibélelünk a tésztával úgy, hogy a szélére is felhúzzuk azt.
A mákmassza felét rátesszük.
Egyenletesen elterítjük rajta az almadarabokat, majd a maradék masszával befedjük, tetejét elsimítjuk.
175 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes körtetorta » Almás torta II. » Puncs torta » Kinder tejszelet torta
» Áfonyás-tejszínhabos torta » Kölespehelyfelfújt-torta » Almatorta » Túró torta (nagyon finom)
» MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL » Epres joghurt torta » Titkos epertorta » Csokitorta 2
» Fekete erdő torta » Fordított narancstorta » Amerikai répatorta » Fűszeres halva torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.