| Puncs torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 db piskóta korong 1 dl tej 0,5 dl rum 1 tojás 15 dkg cukor 1 dl kávé 2 ek kakaópor 10 dkg vaj v. margarin magozott meggy 5 dkg mazsola 5 dkg darált dió Máz: 1 cs puncspuding 4 dl tej 4 ek cukor lekvár Elkészítés: A piskótalap tetejéről kb. 2 cm vastag szeletet levágunk (ez lesz a teteje) félreteszük. A megmaragt piskotát pedig kivájjuk hogy 1-1,5 cm fala maradjon. A keretet és a tetö a 1 dl tej és a 0,5 dl rum keverékével meglocsolom (esetleg önthetünk hozzá a meggy levéből is). Ezután lekvárral kikenjük és a tető belső felét is. A tojást elkeverjük a cukorral a kávéval és a kakaóporral, majd összemelegitjük a mikróba. Belekeverjük a vajat, mazsolát, diót, meggyet és a kivájt piskóta belsőt. Visszatöltjük a tortába, rárakjuk a tetejét. A pudingport elkészitjük a 4 dl tejjel és bevonjuk vele a tortát. Meggyel díszitjük. Tanácsok: Azonnal fogyasztható, de még finomabb ha egy éjszakára a hütőbe teszük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: szmse Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |