Tutireceptek.hu fejléc

Almás torta II. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3-4 db alma
fahéjas cukor
15 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg olvasztott margarin
1 cs sütőpor
2 db tojás
kb. 1,5 dl tej, 1-2 csepp ecet

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tortaformában szépen elrndezzük és megszórjuk fahéjas cukorral. A többi hozzávalót összekeverjük úgy, hogy előbb a tojást keverjük el a cukorral, majd hozzá a margarin, a tej és az ecet. Ehhez adjuk hozzá a lisztet és a sütőport A masszát ráöntjük az almára és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 percet sütjük.

Tanácsok:
Ha túl sűrű a massza, adhatunk hozzá még tejet. Tej és ecet helyett mehet bele natúr joghurt is.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: BBabba


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almatorta fahéjmártással » Almás krémes Emyke módjára » New York-i sajttorta » Sajtos csirkemell torta
» Diós almasaláta másképp » Rizses kivitorta » Répatorta olívaolajjal » Rokforttorta
» Nutellás habtorta » Egyszerű joghurttorta » Nyuszika répatortája » Almatorta túrósan
» Zebratorta másképp » Almás, joghurtos muffin » Könnyű almás desszert » Esztergomi almás zserbó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.