| Almás torta II. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3-4 db alma fahéjas cukor 15 dkg liszt 15 dkg cukor 10 dkg olvasztott margarin 1 cs sütőpor 2 db tojás kb. 1,5 dl tej, 1-2 csepp ecet Elkészítés: Az almát megpucoljuk, felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tortaformában szépen elrndezzük és megszórjuk fahéjas cukorral. A többi hozzávalót összekeverjük úgy, hogy előbb a tojást keverjük el a cukorral, majd hozzá a margarin, a tej és az ecet. Ehhez adjuk hozzá a lisztet és a sütőport A masszát ráöntjük az almára és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 percet sütjük. Tanácsok: Ha túl sűrű a massza, adhatunk hozzá még tejet. Tej és ecet helyett mehet bele natúr joghurt is. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: BBabba Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |