Tutireceptek.hu fejléc

Almás-mákos rakott kifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g puha mazsola
4 ek. rum
8 közepes kifli
7 dl tej
1 citrom héja
1 vaníliarúd
4 tojás
80 g kristálycukor
3 ek.Rama
2 ek. zsemlemorzsa
4 alma
120 g darált mák
100 g porcukor
1/2 kk. őrölt fahéj
2 ek. baracklekvár

Elkészítés:
A mazsolát leöblítjük és meglocsoljuk rummal. A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk, mélyebb tálba szórjuk. Felforraljuk a tejet a citromhéjjal, a felhasított vaníliarúddal és a belőle kikapargatott péppel. A tojások sárgáját fehérre, habosra keverjük a kristálycukorral. Hozzászűrjük, keverjük a tejet, összeforrósítjuk, a kiflikre öntjük, és 15-20 percig puhulni hagyjuk. Kikenünk 1 ek.Ramával és zsemlemorzsával beszórunk egy négyszögletes sütőedényt. Az almákat meghámozzuk, a mákot összekeverjük 50 g porcukorral és fahéjjal. A kifli felét a tálba terítjük, megszórjuk a mák felével és a mazsolával, majd a tetejére vágjuk az almákat. Megszórjuk a maradék mákkal, betakarjuk a maradék kiflivel, és a tetejére tördeljük a maradék 2 ek.Ramát. 200°C-re előmelegített sütőben ropogósra sütjük, kb. 30 perc alatt. A tojásfehérjét 1 csipet sóval, majd 50 g apránként hozzáadott porcukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a baracklekvárt, a rakottas tetejére kócosítjuk, és további 10 percig sütjük. Langymelegen kockákra vágva tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kel burgonyával » Rakott tyúkmell » Rakott-zöldség » Rakott krumpli szalonnával
» Sós kifli » Bajor rakott burgonya » Almás rakottas » Rakott cukkini sajttal
» Nyári rakottas » Szerb rakott rétes » Kiflicskék diómasszából » Almás rakott galuska
» Finom sós kiflik » Rakott brokkoli másként » Rakott zöldbab 1. » Nyárias rakott kel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.