| Finom sós kiflik receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához 1 kg liszt 2,5 deci tej 2,5 deci víz 1 élesztő 1 evőkanál cukor 1 evőkanál só 1-1,5 deci olaj 25 deka margarin A Töltelékhez; 2 pohár tejföl(4 deci) 2,5 evőkanál gríz A kenéshez; 1 egész tojás So Köménymag Szezámmag Elkészítés: Egy tálban beleteszem az élesztőt amit szétmorzsolok,az 1 evőkanál cukrot,a tejet amit fellangyosítottam és a langyos vizet.Eszt hol elkeverem és hozzáöntöm a 1-1,5 deci olajat,1 evőkanál sót,elkeverem és apránként adom hozza az 1 kiló lisztet,eszt jól eldolgozom ha megvan akkor 8-reszre elosztom. Közben a tejfolt összekeverem a grízzel,megsózom. Minden egyes kis cipót kerekre elnyújtok se elvágom nyolcba és mindegyikbe teszek egy kis kanál tejfolt és feltekerem. A margarint felolvasztom és két tepsibe beleontom,majd hagyom egy kicsit dermedni és ezután teszem bele a kifliket,ha beletettem a tepsibe akkor megkenem tojással,megsózom és szezámmagot teszek rá. Elmelegíttet sótőben 200-250 fokon kB 20 percig sutom. Jo étvágyat hozza. Tanácsok: Lehet siman csak uresen hagyni,nemuszaly toltelek bele.En mar probaltam kolbaszal,kecsappal es parizsivel,ugy is nagyon finom. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |