| Rakott-zöldség receptZöldséges ételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre 1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli) 10 dkg reszelt sajt 4-5 dl tejföl 1 tojás 8-10 szál petrezselyemzöld 2 kávéskanál só 1/4 kávéskanál őrölt bors 1 csipetnyi reszelt szerecsendió a főzővízbe: só, őrölt bors a tálaláshoz: tejföl (elhagyható) Elkészítés: A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!) A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.) Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |