| Brazil krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 4 tojássárgája 20 dkg kristálycukor 10 dkg darált dió 1 kk kakaópor 1 dl kávé 1 ek víz 1 kk szódabikarbóna 1 mk sütőpor 20 dkg finomliszt továbbá 4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor 20dkg kristálycukor 6 tojásfehérje 6 dl víz/tej Tetejére: 5 dl habtejszín (növényi tejszín) 2 ek őrölt kávépor valamint csokireszelék Elkészítés: A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához. Egy 35×27 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk aljáról a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Majd visszatesszük a piskótát a tepsibe. Közben elkészítjük a krémet: (Egy 5 literes edényben keverjük, hogy kényelmesen elférjen benne minden!) 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel vagy tejjel + 5 dkg kristálycukorral csomómentesre! Majd 5 dl vízbe vagy tejbe beleöntjük a kikevert pudingot, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig főzzük. Majd forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára és egyenesre simítjuk. 5 dl habtejszínt felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk 2 ek őrölt kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenesre simítjuk. Tetejére csokireszeléket szórunk. 2-3 óra múlva szeletelhető! A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |