| Almás májkavalkád receptHúsételek Hozzávalók: 4 szép libamáj (4 személyre) 50 dkg alma 3-4 evőkanál olaj (lehetõleg oliva) 1 csokor zsálya 40 dkg csirkemáj só őrölt bors 1dl almabor Elkészítés: Az almát és a libamáját megmossuk, megtisztítjuk, és felvágjuk. A forró olajba dobjuk bele a zsályalevelet, és forgassuk át. Miután átforgattuk vegyük ki, és a zsályás olajba tegyük bele a hagymát és a maját, majd pirítsuk meg. Ízesítsük őrölt borssal, és adjuk hozzá az almadarabokat. Öntsük rá az almabort, és nagy lángon rázogassuk addig, míg a máj megpuhul. Ezután már sózhatjuk, és a tetejére helyezzük a zsályaleveleket, Tanácsok: Van amikor a zsályát kihagyom és inkább megszórom a májat csak a borssal, esetleg oreganoval (de csak kicsit). Zsálya nélkül is finom. Köretnek mindig krumplit csinálok mellé (hasáb vagy steak), de mindenki azzal eszi amivel szeretné :) A receptet beküldte: tigirl18 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |