| Diókrémes linzerkarika receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 25 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg porcukor 3 tojássárga kevés tejföl, ha szükséges A krémhez: 15 dkg dió 1 dl tej 10 dkg cukor rumaroma 10 dkg vaj Elkészítés: A tésztához a vajat a liszttel gyors mozdulatokkal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok. Ha túl morzsalékos, tejfölt adok hozzá, így könnyebb vele dolgozni. 1-2 órára hideg helyre teszem fóliába csomagolva. Pihentetés után vékonyra nyújtom, kiszaggatom, és - figyelve a karika szabályos formájára - tepsibe teszem. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 10 percig sütöm. Akkor jó, ha a karika alja világos aranybarna. Ilyenkor még puha és törékeny, óvatosan nagy tálcára egymás mellé sorakoztatom őket, amíg keményednek. Néhány perc alatt kihűl, és lehet tölteni. A krémhez a cukrot és a diót összekeverem, felteszem kis lángon melegedni. Hozzáöntöm a tejet, s folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg elkezd sűrűsödni. Kihűtöm, majd hozzákeverem a rumot és a vajat. Készíthetünk díszítésként csokimázat a tetejére. Ha a krém elfogyna, házi készítésű lekvárral töltsük meg a többi linzert és porcukrozzuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |