| Túrókrémes sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200 g tehéntúró 90 g zsíros tejföl 50 g puha vaj 60 ml meleg tej 6 tojás sárgája 8 dkg liszt csipet só 1 evőkanál citromlé 6 tojás fehérje 70-100g cukor Elkészítés: A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet a sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és vajat keverd krémmé. Lassanként öntsd bele a tejet. Add hozzá a tojás sárgákat, lisztet és citromlevet. Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze. Mixerrel keverd össze a tojás fehérjéket, majd add hozzá a cukrot, és készíts habot belőle. Öntsd a habba a túrót, és keverd jól össze. Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába és helyezd bele egy nagyobb tepsibe, melybe forró vizet öntöttél. 160°C fokon süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki. Miután kihűlt, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral (ízlés szerint). Tanácsok: Idénygyümölccsel is díszíthető, de sütés előtt is lehet a tetejére szórni ízlés szerint bármit. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |