Tutireceptek.hu fejléc

Almás-krémes piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
6 ek. liszt
1 ek. kakaópor
6 ek. porcukor
1 ek. rum
1 kg savanykás alma

A mázhoz:
10 dkg tej- vagy étcsokoládé tortabevonó
A krémhez:
20 dkg sütőmargarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás puding
3,5 dl tej

Elkészítés:
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megkenjük zsiradékkal. Az almát meghámozzuk, és vékonyra szeleteljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és beleszitáljuk a lisztet. Laza mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.
Felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára, egy kicsit összerázzuk, és előmelegített sütőben megsütjük (kb. 30 perc). Ha kisült, deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül.

A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal. A krémet az almás piskótára kenjük, végül csokoládéval vonjuk be.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskóta talléros » Almás-diós piskóta » Babapiskótás szelet » Babapiskóta (estike)
» Szilvás-mákos piskótatorta » Csokoládés piskóta » Húsvéti nyuszi piskóta » Pudingporos piskóta
» Piskóta --gluténmentes » Citromhabos piskóta » Vizespiskóta » Mazsolás mikrós piskóta
» Diós piskóta Kissné módra » Banános babapiskótás » Almás babapiskótás » Erdélyi Piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.