| Diabetikus almás szelet receptHozzávalók: A tésztához: 1 kis pohár tejföl 50 dkg bio liszt 1 darab tojás 3 evőkanál édesítőpor olyan az állaga, mint a porcukornak(glukonon) 20 dkg margarin A töltelékhez: 4-5 evőkanál zsemlemorzsa lehet búzacsíra is 1 kg ajdared reszelt alma 1 kiskanál őrölt fahéj 3 evőkanál glukonon A tepsi kikenéséhez: 1 púpozott evőkanál bio liszt 2 dkg margarin A tetejére: 1-2 evőkanál glukonon Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fahéjjal és édesítővel összekeverjük. Miután az alma egy kis levet enged, a zsemlemorzsát beledolgozzuk. A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel, a tojással, az édesítőporral összegyúrjuk és két részre osztjuk. Egy 25x35 centis tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, az almás tölteléket egyenletesen ráterítjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 32 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, végül kockákra vágjuk. Tálaláskor édesítőport szitálunk a tetejére. Tanácsok: Alma helyett kimagozott meggyel is készíthetjük. Folpackkal letakarva sokáig friss marad. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |