| Almás-zabpelyhes kenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 nagyobb alma 5 dkg zabpehely 40 dkg rétesliszt 2,5 dkg élesztő csipetnyi só 2 evőkanál méz kb. 1 dl víz 1 kiskanál őrölt fahéj Elkészítés: Az almát megtisztítjuk, finomra reszeljük, és az összes többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 percig dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Ha megkelt, újból átgyúrjuk, és egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába fektetjük. A tetejét vízzel megkenjük, azután előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Aki szereti, 6-8 deka megmosott mazsolával is gazdagíthatja az almás kenyeret, ami természetesen kenyérsütő gépben is megsüthető. Tanácsok: 1 óra 20 perc + kelesztészi idő A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |