| Almás-krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 1/2 kg alma, 20 dkg liszt, 18 dkg p.cukor, 8 tojás, 8 ek.víz, 1 ek.kakaópor, 1/2 zacskó sütőpor a krémhez: 1/2 liter tej, 25 dkg margarin, 18 dkg p.cukor, 2 zacskó vaníliás pudingpor, 1 tábla tortabevonó, csipetnyi só. Elkészítés: Közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk,és a meghámozott,kicsumázott almát szorosan egymás mellé szeleteljük.A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,a sütőport meg a tojásfehérjékből vert habot. Felét az almára simítjuk,majd a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport.Ezt rákenjük a sárga rétegre.Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.Miközben sül,a tejben megfőzzük a pudingot (cukor nélkül).Míg a puding hűl,a margarint a cukorral habosra keverjük,és a kihűlt pudingot hozzáadjuk.A már kihűlt süteményről lehúzzuk az alufóliát,és a krémet az alma tetejére kenjük.Végül olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét. Tanácsok: A sütemény érdekessége,hogy a süléskor alul lévő alma kerül felülre,rá pedig a krém és csokoládémáz. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |