Tutireceptek.hu fejléc

Almás-krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 1/2 kg alma,
20 dkg liszt,
18 dkg p.cukor,
8 tojás,
8 ek.víz,
1 ek.kakaópor,
1/2 zacskó sütőpor
a krémhez:
1/2 liter tej,
25 dkg margarin,
18 dkg p.cukor,
2 zacskó vaníliás pudingpor,
1 tábla tortabevonó,
csipetnyi só.

Elkészítés:
Közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk,és a meghámozott,kicsumázott almát szorosan egymás mellé szeleteljük.A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,a sütőport meg a tojásfehérjékből vert habot.
Felét az almára simítjuk,majd a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport.Ezt rákenjük a sárga rétegre.Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.Miközben sül,a tejben megfőzzük a pudingot (cukor nélkül).Míg a puding hűl,a margarint a cukorral habosra keverjük,és a kihűlt pudingot hozzáadjuk.A már kihűlt süteményről lehúzzuk az alufóliát,és a krémet az alma tetejére kenjük.Végül olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.

Tanácsok:
A sütemény érdekessége,hogy a süléskor alul lévő alma kerül felülre,rá pedig a krém és csokoládémáz.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-krémes piskóta » Almás-krémes csoda » Almás-krémes süti » Lúdlábtorta (Kata-féle)
» Fagylalttortácskák » Csokoládékrémes málnatorta » Puha mézesrudak » Egyszerű mézeskalács
» Lightos Tiramisu » Fahéjas kuglóf » Aranygaluska almapürével » Epres piskóta szeletek
» Gesztenyepürés muffin » Bagolyszem » Csokis burgonyatorta » Sajtgömbök körtemártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.