| Bagolyszem receptSütemények, édességek Hozzávalók: - a tésztához:6 db tojás, 10 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna. A tésztába nem kell liszt, mert attól kemény lenne, nem lehetne könnyen feltekerni!!! - a krémhez: 3 púpos evőkanál rétesliszt, 3 dl tej, 20 dkg, margarin, 14 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál kakaópor. - a töltelékbe: 4 db banán. - a mázhoz: 10 dkg katica étcsoki tortabevonó, 5 dkg margarin. Elkészítés: -A 6 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral, 1 mokkáskanál szódabikarbónával jól kikeverjük, majd óvatosan összekeverjük a 6 tojásfehérjéből felvert habbal. Ezután gáztűzhely tepsijébe ( 37 x 35 cm-es) teszünk sütőpapírt, és jó alaposan kikenjük margarinnal! Majd ráöntjük a masszát, és kisimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 percig sütjük. Utána kivesszük a tepsiből a papírral együtt , és hagyjuk kihűlni. -E közben elkészítjük a krémet: a 3 evőkanál lisztet a 3 dl tejjel jó sűrűre főzzük állandó keverés mellett , hagyjuk kihűlni. Kikeverjük a 20 dkg margarint a 14 dkg porcukorral, majd összekeverjük a főzött krémmel. Ezután a krémet elfelezzük. Egyik felébe 2 csomag vaníliás cukrot keverünk, a másikba pedig 1 evőkanál kakaóport. A tésztára először a fehér, majd a kakaós krémet kenjük rá. -Ezután ráhelyezzük a 4 db banánt az alábbiak szerint, és feltekerjük: -Elkészítjük a csoki mázat: 10 dkg katica étcsokit az 5 dkg margarinnal gőz felett felolvasztunk, hagyjuk kipárologni a vizet belőle. Majd lekenjük vele. A receptet beküldte: dobos Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |