| Csokoládékrémes málnatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 17-18 dkg puha vaj vagy margarin 12-13 dkg kristálycukor 1 zacskó vaníliás cukor 3 közepes tojás 17-18 dkg liszt fél zacskó sütőpor 4 evőkanál tej 25 dkg málna 15 dkg ét tortabevonó 20 dkg mogyorós nugátkrém (Nutella) 4 dl tejszín 2 zacskó habfixáló 24 darab csokoládés ostyarúd (kb. 30 dkg) a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa Elkészítés: Robotgéppel a szoba hőmérsékletű vajat a kétféle cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a tejjel váltogatja hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon (gáznál 2-es fokozat), kb. 20 percig sütjük. - A kihűlt piskótalapot keresztben félbevágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és karimát pattintunk köréje. Az átválogatott málnából egy maréknyit a díszítéshez félreteszünk. A bevonót 15 dkg nugátkrémmel együtt forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belevegyítjük a csokoládét. - Az alsó piskótalapot kevés csokoládékrémmel megkenjük. A málnával kirakjuk, a krém felével megkenjük, és a másik piskótalappal befedjük. A torta tetejét a maradék krémmel bevonjuk. Legalább 3 órára hideg helyre (hűtőszekrénybe) tesszük. - A maradék nugátkrémet megolvasztjuk, kisméretű nyomózsákba töltjük, és a tortára tetszőleges mintákat rajzolunk. A karimát eltávolítjuk, 22 ostyarudat félbevágunk, majd a darabokat a maradék nugátkrémmel körben a torta oldalához ragasztjuk. Végül a torta tetejét a félretett málnaszemekkel és maradék ostyarudakkal díszítjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |