| Sajtgömbök körtemártással receptSütemények, édességek Hozzávalók: négy nagyobb körte 25 dkg márványsajt 10 dkg reszelt gouda sajt 20 dkg szeder (mélyhűtött) 5 dkg pirított, vágott mandula 5 dkg vágott pisztácia egy kis csokor menta ½ dl narancslé két szegfűszeg egy kiskanál fahéj 5 cl narancslikőr fél citrom reszelt héja porcukor a szóráshoz Elkészítés: A szedret hagyjuk kiengedni. A körtét meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és a húsát apróra vágjuk, és a narancslével, a szegfűszeggel és a fahéjjal kis lábosban, fedő nélkül 5 percig főzzük. A szegfűszeget kidobjuk, a körtét összeturmixoljuk vagy villával áttörjük, belekeverjük a narancslikőrt, és hűlni hagyjuk. Az áttört márványsajtot a reszelt sajttal, a citrom héjával, a mentával alaposan összedolgozzuk. A masszából 12 kis golyócskát formázunk. Felét megforgatjuk a mandulában, a másik felét a pisztáciában. A körtemártást szétosztjuk 4 tányérra, ráteszünk 2-2 sajtgolyót, szederrel díszítjük, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |