| Gesztenyepürés muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: -10dkg étcsokoládé -25dkg gesztenyemassza -10dkg vaj -2 evőkanál rum vagy meggybefőtt lé -2 evőkanál meggy jam vagy lekvár -5dkg kristálycukor -3db tojás -5dkg finomliszt -1 csipet só -fél csomag sütőpor Elkészítés: -A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt kell helyezni -A darabokra tört étcsokoládét gőz fölött fel kell olvasztani -A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá kell verni. -A lisztet külön el kell vegyíteni a sütőporral. -A meghűlt csokihoz robotgéppel hozzá kell keverni a gesztenyemasszát, a vajat, a rumot vagy befőtt lét, a lekvárt, a cukrot és a tojások sárgáját. -A tojásfehérjehabot hozzá kell keverni a gesztenyés masszához -Utoljára a sütőporos lisztet két részletben kell belekeverni -A formákba kell adagolni -Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig kell sütni. Tanácsok: A hozzávalókban megadott mennyiségekből 12db készíthető el. A receptet beküldte: Gligi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |