Tutireceptek.hu fejléc

Csokis burgonyatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
350 g héjában főtt burgonya,előző napról
100 g étcsokoládé, durvára vágva
100 g dió, finomra vágva
4 tojássárga
220 g cukor
1 ek. forró víz
120 g darált mogyoró
4 tojásfehérje
csipet só
4 ek. liszt
2 tk. sütőpor

Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk és az almareszelőn lereszeljük.

2. Egy 24-26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

3. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

4. A tojássárgákat, a cukor felét és a forró vízet egy tálba tesszük, s világos, sűrű masszűává felverjük - legalább 5 perc. Hozzáadjuk a burgonyát, a csokoládét, a diót és a mogyorót, majd az egészet alaposan elkeverjük.

5. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá felverjük, a cukrot kanalanként adjuk hozzá, közben a habot tovább verjük.

6. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjével felváltva a a burgonyás masszába dolgozzuk. A tésztát az előkészített formába töltjük, tetejét elsimítjuk.

7. A tortát az előmelegített sütőben 45-55 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. Ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni. Tetejét csokiforgácsokkal megszórhatjuk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pötyike (csokiskeksz) » Gesztenyés csokis muffin » Csokis rudacskák » Csokis kavart süti
» Fehércsokis-banános muffin » Diós, csokis, kólás muffin » Csokis magyar pite » Meggyes csokis
» Csokis, banános kiflik » Csokis szeletek » Csíkos csokis süti dióban » Csokis süti 2
» Csokisoufflé málnával » Kétcsokis muffin » Csokis kalácsfelfújt » Csokis mascarpone-kehely


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.