| Csokis burgonyatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 350 g héjában főtt burgonya,előző napról 100 g étcsokoládé, durvára vágva 100 g dió, finomra vágva 4 tojássárga 220 g cukor 1 ek. forró víz 120 g darált mogyoró 4 tojásfehérje csipet só 4 ek. liszt 2 tk. sütőpor Elkészítés: 1. A burgonyát meghámozzuk és az almareszelőn lereszeljük. 2. Egy 24-26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. 3. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 4. A tojássárgákat, a cukor felét és a forró vízet egy tálba tesszük, s világos, sűrű masszűává felverjük - legalább 5 perc. Hozzáadjuk a burgonyát, a csokoládét, a diót és a mogyorót, majd az egészet alaposan elkeverjük. 5. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá felverjük, a cukrot kanalanként adjuk hozzá, közben a habot tovább verjük. 6. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjével felváltva a a burgonyás masszába dolgozzuk. A tésztát az előkészített formába töltjük, tetejét elsimítjuk. 7. A tortát az előmelegített sütőben 45-55 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. Ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni. Tetejét csokiforgácsokkal megszórhatjuk. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |