| Almás-kapros vagdalthús fóliában. receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg. darált marhahús (vagy sertéshús),1 db. tojás, 4 db. alma, só, őrölt fekete bors, 1 csokor friss kaporlevél, fél dl. étolaj. Alufólia, őzgerinc forma. Elkészítés: A megdarált húshoz hozzáadjuk a felvert tojást és ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal,az apróra vágott kaporlevéllel, majd alaposan összedolgozzuk. Kiterítünk egy nagyobb, téglalap alakú alufóliát, megolajozzuk és erre a húsmasszát ráhalmozzuk, kb. 1 centiméter vastagságúra elsimítjuk. Az almákat kimagvaljuk, felszeleteljük és a húsmassza tetejét beborítjuk a szeletekkel. Most összehajtogatjuk, a fóliát összezárjuk, őzgerinc formába tesszük és előmelegített, közepesen meleg sütőben készre sütjük. A sertéshúsnak 30, a marhahúsnak 40 perc elegendő. Ha kész a fóliát kibontjuk, szeleteljük és burgonyapürével, friss salátával, vagy hideg kovászos uborkával tálaljuk. Tanácsok: Kapor helyett készíthető petrezselyemzölddel vagy lestyánlevéllel is. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |