| Almás vagdalthús. receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg. sertéshús ( marhahús), 1 db. tojás, 1 kiskanál só, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 1 csipetnyi csombor ( borsikafű),pár szál petrezselyemlevél, 4 db. savanykás alma, 1 evőkanál sertészsír ( étolaj). Alufólia a kisütéshez,és a lefedéshez. Elkészítés: A húst ledaráljuk, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és egy csipetnyi borsikafűvel is ízesítjük. Felvert tojást adunk hozzá és alaposan összekeverjük. Zsiradékkal megkenjük az alufóliát, és a masszát elsimítjuk rajta. A tetejére a megtisztított, vékonyra szeletelt almát rakjuk, majd az egészet felgöngyöljük és a fóliát összezárjuk. Tepsibe tesszük, majd forró sütőbe téve készre sütjük kb. 30-40 perc alatt ( a marhahúsból készültnek több idő kell.) Ha kész felszeleteljük és burgonyapürével, salátával tálaljuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |