| Almás-currys burgonyakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 300 g burgonya 1 nagy db alma 0.5 közepes db narancs 2 db leveskocka 2 ek napraforgó olaj 0.5 közepes db póréhagyma 1 gerezd fokhagyma 1 ek petrezselyem 1 ek curry por 1 kis db sárgarépa só ízlés szerint chili ízlés szerint 4 ek tökmag 40 csepp tökmagolaj 8 dl víz (kb) Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Kevés olajon megpirítjuk a vékonyra karikázott pórét, majd a fokhagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, belereszeljük a megpucolt almát, majd felöntjük kb. 6 dl vízzel és fél narancs levével. Beleteszünk 2 tyúkhúsleves kockát, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Fűszerezzük sóval, sárga curryvel, petrezselyemmel, chilivel ízlés szerint, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. A levest botmixerrel vagy robotgéppel krémesre pépesítjük, majd visszatesszük a tűzre, és egy-két pohár vízzel leves állagúra főzzük. A tetejét megszórhatjuk pirított tökmaggal, és locsolhatunk rá kevés tökmagolajat, nem rontja el. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |