Tutireceptek.hu fejléc

Almás-currys burgonyakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
300 g burgonya
1 nagy db alma
0.5 közepes db narancs
2 db leveskocka
2 ek napraforgó olaj
0.5 közepes db póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek petrezselyem
1 ek curry por
1 kis db sárgarépa
só ízlés szerint
chili ízlés szerint
4 ek tökmag
40 csepp tökmagolaj
8 dl víz (kb)

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.
Kevés olajon megpirítjuk a vékonyra karikázott pórét, majd a fokhagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, belereszeljük a megpucolt almát, majd felöntjük kb. 6 dl vízzel és fél narancs levével. Beleteszünk 2 tyúkhúsleves kockát, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Fűszerezzük sóval, sárga curryvel, petrezselyemmel, chilivel ízlés szerint, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A levest botmixerrel vagy robotgéppel krémesre pépesítjük, majd visszatesszük a tűzre, és egy-két pohár vízzel leves állagúra főzzük.
A tetejét megszórhatjuk pirított tökmaggal, és locsolhatunk rá kevés tökmagolajat, nem rontja el.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyakrémleves (4 főre) » Zelleres burgonyakrémleves » Burgonyakrémleves » Tejfölös burgonyakrémleves
» Egyszerű frankfurti leves » Finom burgonyás pogácsa » Petrezselymes krémleves » Fokhagyma-krém-leves
» Tuniszi pörkölt » Tavaszi leves Mo-No módra » Gezemice leves » Frankfurti leves gazdagon
» Nyári sárgadinnye leves » Mészáros leves » Sajtos brokkolis krémleves » Sajtos fokhagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.