| Mészáros leves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús 1 nagyobb sárgarépa 1 nagyobb fehérrépa 1 kis darab zellergumó 1 nagy fej vöröshagyma 2 szem burgonya 1 gerezd fokhagyma étolaj pirospaprika só, bors, őrölt kömény ételízesítő majoranna 1 kicsi babérlevél 2-3 evőkanál száraz csipetke tészta Elkészítés: A darált húsból a fűszerekkel, fokhagymával, vöröshagymával rövid lén pörköltet készítünk. Ha hús már majdnem puha hozzáadunk egy kevés vizet (kb. egy ujjnyira lepje el!) és a burgonya kivételével az összes zöldséget apró kockákra vágva. Ha ezek is majdnem megpuhultak akkor hozzáadjuk a burgonyát, csipetkét (közben a vizet pótoljuk, hogy egy ujjnyi mindíg legyen rajta!) és ha minden megpuhult akkor felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, ha kell sózzuk még, és ha felforrt készen van! Tanácsok: Friss kenyérrel, vagy pogácsával nagyon finom! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: zsanna78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |