Tutireceptek.hu fejléc

Almás csirkecomb diómártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 biocitrom
1 kisebb chilipaprika
2 ek. méz
2 ek. olaj
1/2+1/2 dl félszáraz fehérbor
só, bors
800 g savanykás alma
30 g vaj/margarin
2 dl tejszín
60 g dió
4-5 szál petrezselyem

Elkészítés:
1. A csirkecombokat leöblítjük, bőrös felükre fordítva mélyebb üveg- vagy porcelántálba tesszük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megsikáljuk, kettévágjuk, az egyik felét héjastul felaprózzuk. A paprikát leöblítjük, félbevágjuk, ereit és magjait a csípősség kívánt mértéke szerint meghagyjuk vagy részben eltávolítjuk, húsát vékony csíkokra metéljük.

2. A páchoz tálkába szórjuk hagymát, a csípős paprikát és a felaprózott citromot. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a maradék fél citrom átszűrt levét, a mézet, az olajat, 1/2 dl bort, ízlés szerint sót, borsot, és a csirkecombok tetejére simítjuk-öntözzük. Folpackal letakarjuk, 1 órára (legjobb, ha egy egész éjszakára) betesszük a hűtőszekrénybe, és meg-megforgatjuk a pácban.

3. A csirkecombokat a páclével együtt, a tál fedelével vagy alufóliával letakarva, betesszük a hideg sütőbe (forró sütőben elpattanhat az edény!), és 200 °C-ra kapcsolva 40 percig pároljuk. Ezután bőrös felükkel fölfelé sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csirkecombokat, visszatesszük a sütőbe, és további 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

4. Közben az almákat megmossuk, gerezdekre vágjuk, magházukat kiemeljük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, beletesszük az almagerezdeket, élénk tűzön, mindkét oldalukat 2-2 percig pirítjuk, aztán tálra szedjük, és alufóliával letakarva melegen tartjuk.

5. A mártáshoz a serpenyőbe szűrjük a húslét, felére beforraljuk. Hozzáadjuk a maradék 1/2 dl bort, 2 perc múlva a tejszínt és a durvára vágott diót, ízlés szerint frissen őrölt borsot, jól összeforraljuk.

6. A csirkecombokat tálra rendezzük, melléjük szedjük a mártást és a sült almát, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. Szerecsendióval illatosított burgonyapüré, krokett, párolt rizs illik hozzá.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mákos torta » Göngyölt csirkecombok » Kavart almás » Tejfölös csirkecomb
» Almás kalács » Rácsos almás Ági módra » Habos almás süti » Almás pite másképpen
» Mennyei almás » Rokfortos csirkecomb » Kevert almás pite » Almás(-diós) zellersaláta
» Almás fahéjas muffin » Almás-krémes csoda » Almás morzsatorta » Almás pite 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.