| Almás morzsatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 3 tk sütőpor 1 tojás 15 dkg cukor 10 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin 75 dkg alma 2 ek porcukor Elkészítés: A sütőporral átszitált lisztet a tojással, cukorral és a vajjal vagy margarinnal vagy sütőmargarinnal ujjainkkal morzsásra dolgozzuk. Egy tortaformát kivajazunk zsemlemorzsával beszórjuk és a morzsatészta felét beletesszük. Jól lenyomkodjuk és a peremét felemeljük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, majd hasábokra vágjuk és a tésztán elrendezzük. A maradék morzsatésztát rátesszük és 1 ek. porcukorral megszórjuk. 180°C-on kb. 40 percig sütjük. Végül kissé kihűtjük, a formából kivesszük és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |