Tutireceptek.hu fejléc

Almás morzsatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 tk sütőpor
1 tojás
15 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin
75 dkg alma
2 ek porcukor

Elkészítés:
A sütőporral átszitált lisztet a tojással, cukorral és a vajjal vagy margarinnal vagy sütőmargarinnal ujjainkkal morzsásra dolgozzuk. Egy tortaformát kivajazunk zsemlemorzsával beszórjuk és a morzsatészta felét beletesszük. Jól lenyomkodjuk és a peremét felemeljük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, majd hasábokra vágjuk és a tésztán elrendezzük. A maradék morzsatésztát rátesszük és 1 ek. porcukorral megszórjuk. 180°C-on kb. 40 percig sütjük. Végül kissé kihűtjük, a formából kivesszük és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-pudingos sütemény » Almás rolád » Almás-tormás csülök » Almás pite (fahéjas)
» Almás kalács » Almás joghurtturmix » Egyszerű almás süti » Almás pecsenye
» Almás béles » Kevert almás pite » Bögrés almás-fahéjas süti » Almás karottalé (4-6 adag)
» Almás-húsos káposztatál » Almás máglyarakás » Almás zabpelyhes süti » Répás-almás nasi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.