Tutireceptek.hu fejléc

Kevert almás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 egész tojás
30 dkg cukor /lehet kicsit kevesebb is, ízlés
szerin/
30 dgk rétesliszt!
1 sütőpor
1 mokkás kanál szódabikarbóna
1 csipet só
50 dgk durvára reszelt alma
őrölt fahéj /ízlés szerint/
durvára vágott dió, vagy
szeletelt mandula,
zsemlemorzsa a tepsit megszórni,
tepsit kikenni vaj, vagy zsír

Elkészítés:
A 3 tojást és 30 dkg cukrot habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk apránként a 30 dkg réteszlisztet (csak ebből omlós/, a sütőport, a mokkáskanálnyi szódabikabónát, a csipet sót. Óvatosan szépen összekeverjük, ezután hozzáadjuk az 50dkg durvára reszelt almát és ízlés szerint a fahéjat!
A kikent, morzsával bőven meghintett tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a "vágott" diót, vagy a szeletelt (így lehet kapni) mandulát.
Előmelegített 180-185 fokos sütőben 35-40 percig sötjök.

Tanácsok:
Nagyon könnyen, hamar elkészíthető, nem lehet elrontani és a tepsiben szeletelés nélkül, konyharuhával letakarva egy hétig is finom, omlós marad!! A tésztájába reszelhetünk egy citrom héját is!!
Jó étvágyt!!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: entinmama


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás lepényem » Almás, sajtos csirkemell » Omlós kevert kocka » Almás-fahéjas szelet
» Almás sütemény másképpen » Almás tej » Rakott almás-túrós » Kevert süti
» Formás almás kelesztve » Csokis-diós-almás süti » Diós almáspite » Almás töltött virsli
» Almás süti II. » Mézes-fahéjas almás süti » Almás-hagymás szelet » Fahéjas, almás csiga


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.