| Kevert almás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 egész tojás 30 dkg cukor /lehet kicsit kevesebb is, ízlés szerin/ 30 dgk rétesliszt! 1 sütőpor 1 mokkás kanál szódabikarbóna 1 csipet só 50 dgk durvára reszelt alma őrölt fahéj /ízlés szerint/ durvára vágott dió, vagy szeletelt mandula, zsemlemorzsa a tepsit megszórni, tepsit kikenni vaj, vagy zsír Elkészítés: A 3 tojást és 30 dkg cukrot habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk apránként a 30 dkg réteszlisztet (csak ebből omlós/, a sütőport, a mokkáskanálnyi szódabikabónát, a csipet sót. Óvatosan szépen összekeverjük, ezután hozzáadjuk az 50dkg durvára reszelt almát és ízlés szerint a fahéjat! A kikent, morzsával bőven meghintett tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a "vágott" diót, vagy a szeletelt (így lehet kapni) mandulát. Előmelegített 180-185 fokos sütőben 35-40 percig sötjök. Tanácsok: Nagyon könnyen, hamar elkészíthető, nem lehet elrontani és a tepsiben szeletelés nélkül, konyharuhával letakarva egy hétig is finom, omlós marad!! A tésztájába reszelhetünk egy citrom héját is!! Jó étvágyt!! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: entinmama Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |