| Algíri krumpli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 60 dkg krumpli 60 dkg getesztenye massza 6 tojás 15 dkg vaj liszt só Elkészítés: A meghámozott krumplit sós vízben főzd meg, szűrd le, törd meg majd hagyd kihülni. Keverj hozzá kettő tojás sárgáját a gesztenye masszát és egy kevés sót. A maradék fehérjét a többi tojással és egy kevés sóval habard össze és tedd félre. A jól kikevert maszzát (lisztezett deszkán) nyújsd ki kb. 1 cm vastagra, nagy pogácsa szaggatóval formázz korongokat. A korongokat forgasd lisztbe majd a tojásba és vajon süsd meg mind a két oldalát. Tanácsok: Finom Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Krisztinika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |