| Sváb krumplisaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg nem szétfőlő krumpli 6 ek bor vagy alma ecet 1 ek mustár só bors 1 erőleves kocka 5 ek olivaolaj 3-4 ek cukor 1,5 dl forró víz 2 nagy fej lilahagyma ha van snidling Elkészítés: A krumplit megfőzöd, meghámozod, majd lereszeled.Hozzárakod a lilahagymát amit nagyon apró kockákra vágsz. Egy tálba a leveskockát felöntöd 2dl forró vízzel, belekevered a mustárt, olajat, cukrot, fűszereket és jól összekutyulod, majd nyakonöntöd a krumplit. Ha még meleg a krumpli és az öntet is akkor 20-30 perc alatt összeérik. Ha van snidlinged vágd bele, de nélküle is finom. Tanácsok: Itt felénk mindenki mázya számra veszi Ausztriába a dobozos krumplisalátát, ami tényleg finom, de 500 Ft-ból sokkal nagyobb mennyiség kijön, sőt mivel nem kell hozzá sok minden nem nagyobb gond megcsinálni, mint a sima hagyomás verziót. Saját kísérletezés eredménye, bár nem volt nagy feladat, csak az arányokat kellett eltalálni. Kéretik nem megrémülni, mert ezt nem lepi el a lé, mint amit "itthon" csinálunk. Vigyázat hamar elfogy :D Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kátya99 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |