| Krumplis rétes receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 50 dkg krumpli, 8 dkg vaj (vagy margarin), 2 tojás, 3-4 evokanál méz, 3 evokanál pikáns lekvár, 1 mokkáskanál orölt gyömbér, 1 késhegynyi orölt szerecsindióvirág, 1 mokkáskanál só. Elkészítés: A töltelékhez a krumlit héjában megfozzük, majd meghámozzuk és lereszeljük. Tálcán szétterítve hagyjuk kihulni. Közben a tojássárgákat 5 dkg-nyi puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fuszereket, a mézet, a lekvárt, valamint a sót. A már teljesen kihult krumplit összekevejük a lekváros tojással, majd óvatosan beleforgatjuk a közben kemény habbá vert tojásfehérjét is. A réteslapokat szétszedjük, és a felét (azaz 2-3 lapot, aszerint, hogy hány lapos a rétestésztacsomag) egy tiszta, nedves, de jól kicsavart konyharuhára terítjük. Bekenjük a megmaradt olvasztott vajjal, majd a töltelék felét a tésztalap szélére, egy csíkban egyenletesen felkenjük. A konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, és olajjal megkent sütolemezre helyezzük. A másik réteslapadagot ugyanígy elkészítjük. Mindkét rúd tetejét bekenjük olvasztott vajjal, majd az elomelegített forró sütobe tojuk. 15 percig sütjük közepes lángon. Még forrón ferde szeletekre vágjuk, de a tepsin hagyjuk kihulni. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |