| Alföldi Vargabéles receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 35 dkg liszt fél cs. sütőpor 25 dkg margarin 2 tojássárgája kevés tejföl 1 evőkanál cukor 1 csipet só. A liszthez kavarjuk a sütőport,majd elmorzsoljuk benne a margarint.Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyurjuk.Két cipót formálunk belőle.Az egyiket kinyujtjuk,és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. Elkészítés: Töltelék: 15 dkg cérnametélt-ezt sós vízben kifőzzük,és alaposan lecsöpögtetjük. 50 dkg túró 15 dkg porcukor 2 cs.vaniliáscukor 1 citrom reszelt héja 2 dl tejföl 4 tojássárgája 3 dkg olvasztott vaj mazsola ízlés szerint. Ezt jól elkeverjük,majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjét,amit habnak felvertünk. Összekeverjük a kifőtt metélttel,és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyujtott tésztalapot,a tetejét villával megszurkáljuk,és szép pirosra sütjük.Porcukorral meghintjük. Tanácsok: Próbáljátok ki,nagyon finom!( Jó puha,és vastag a töltése) Leves után is nyugodtan kínálhatjuk,mert laktató! A receptet beküldte: pesmár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |