| Áfonyás süti - gubaa receptje 5p/adag receptHozzávalók: 4 személyre: 160 gr liszt 1 tk sütöpor 400 ml sovány tej 1 csipet só 3 tojás fahéjpor pár csepp folyékony édesítöszer 1 ek vaniliáspuding 75 ml víz 2 tk olaj 500 gr áfonya (friss vagy mélyhütött) Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd 140 ml tejjel és sóval. Ehhez adjuk hozzá a tojássárgákat, és összegyúrjuk csomómentesre a tésztát. Fahéjjal és édesítöszerrel ízesítjuk, majd 15 percre pihenni hagyjuk. A maradék tejben elkészítjük a vaniliapudingot, és hagyjuk kihülni. A tojásfehérjék felvert kemény habját óvatosan a tésztába keverjük. Egy palacsintasütöt 1/2 tk olajjal kikenünk, felmelegítjük, egy evökanállal a forró palacsintasütöbe teszünk a tésztából(egy sütike kb 2 evökanálnyi), azonnal ráhelyezzük az ágonyákat, és megsütjük. Vaniliaszósszal és a megmaradt áfonyával díszítjük és tálaljuk. 1 adag 5p. Tanácsok: Gubaa receptjét használtam fel -köszi! A receptet beküldte: borbalanka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |