| Áfonyás-mandulás keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 170 g vaj, 125 g porított világos nádcukor, 2 tojás sárgája, 2 tk friss citromlé, 2 mk vanília kivonat, 1 csipet só, 110 g mandulaliszt (porított mandula), 190 g fehér liszt (pl. tönkölyliszt), 110 g aszalt vörös áfonya Elkészítés: A vajat keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a cukrot, és keverjük fehéredésig. Majd adjuk hozzá a tojás sárgákat, a csipet só, citromlevet, és a vanília esszenciát. Végül keverjük bele a száraz elemeket, és az áfonyát is. Nem kell nagyon megdolgozni a tésztát, csak finoman, éppen annyira hogy a levegőbuborékok távozzanak a belsejéből. Osszuk két részre, mindegyikből sodorjunk kb. 20-25 cm rudat, és csomagoljuk őket fóliába. Tegyük hűtőbe pár órát pihenni, de még jobb, ha egy egész éjszakát érik. Majd vágjuk 4-5 mm vastagságú karikákra, és 180 fokos sütőben, sütőpapíron süssük őket világosra. Hagyjuk a papíron kihűlni őket. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |