| Áfonyás répás muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt 15 dkg cukor 1 tk. kakaópor 1 sütőpor 1 csipetnyi őrölt gyömbér 1 citrom reszelt héja 1 szál reszelt sárgarépa 15 dkg olvasztott vaj 3 tojás 1 dl tej 5 dkg aszalt vörös áfonya 5 dkg reszelt étcsokoládé. Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formát kibéleljük. A tojássárgáját fehéredésig verjük a fele cukorral, majd belekeverjük a reszelt citromhéjat, a reszelt sárgarépát, a tejet és a langyos olvasztott vajat. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a gyömbért, az áfonyát és a csokoládét. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába belekeverjük a lisztes keveréket, majd óvatosan a tojásfehérje habot. A masszával megtöltjük a formát, majd tűpróbáig, kb. 20 percig sütjük. A formában hagyjuk még kb. 5-10 percig. A tetejét tetszés szerint díszítjük. Nekem 18 db muffin lett belőle. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |