| Áfonyás csokis muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 csipet só 2 egész tojás 15 dkg kristálycukor 1,5 dl étolaj 1,5 dl tej 7 dkg sütésálló csokicsepp 15-20 dkg áfonya Elkészítés: Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Habosítsuk ki az egész tojásokat a cukorral. Öntsük össze az összes hozzávalót – az áfonya és a csoki kivételével – és gyors mozdulatokkal keverjük simára. Adjuk a masszához a gyümölcsöt és a csokicseppeket, még egyszer keverjük meg. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Készítsünk elő muffinformákat és béleljük ki papír kapszlikkal. Háromnegyedik töltsük meg a formákat a nyers tésztával. Toljuk a sütőbe a muffinokat és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészültek-e. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |