| Áfonyás gombócok receptTésztafélék Hozzávalók: 4 zsemle » 5 dkg vaj 2 tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg áfonya, 1 dl vörösbor, 10 dkg porcukor, 1/2 citrom, só. Elkészítés: A megtisztított áfonyát leöntjük a borral, a citrom levével és egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk a porcukrot. A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Utána összegyúrjuk a tojással, vajjal, kevés sóval és annyi liszttel, hogy keményebb masszát kapjunk. Gombócokat készítünk belőle, majd megfőzzük őket. Utána leszűrjük, majd leöntjük az áfonyával, megporcukrozzuk, és citromkarikával tálaljuk. Tea mellé adhatjuk. A receptet beküldte: kontitibi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |